Beneficiile pestelui in alimentatie

Beneficiile pestelui in alimentatie

Incep astazi cu mare drag o serie de articole ce se vor concentra pe alimentatie. Stiu ca va plac si ca va intereseaza, intrucat si eu m-am aflat in situatia in care cautam pe internet articole despre un anumit aliment si nu le gaseam. Tema de astazi este vasta si sper sa imi ajunga acest articol sa o cuprind. Si anume, beneficiile pestelui in alimentatie.

Cati dintre voi sunt fani ai pestelui si cunosc intr-adevar tot ce ofera el bun corpului uman? De abia va astept raspunsurile aici, dar si in privat pe Instagram.

Pestele este un aliment foarte important si trebuie inclus cu mare grija in dieta noastra zilnica. Spun asta pentru ca el contine o multitudine de substante minerale si nutritive. Acestea consumate in exces pot avea efectul opus decat cel dorit de catre consumator. Vorbind de substantele minerale continute, tin sa le mentionez pe urmatoarele: potasiu, iod, fier, fosfor, seleniu si mercur.

Pe langa minerale, carnea de peste contine si acizi grasi, precum omega 3 si omega 6. Acestia fac din peste o alternativa excelenta in dieta persoanelor supraponderale, care sufera de hipercolesterolemie si hipertrigliceridemie. Poate aveti in familie persoane care mananca des peste pentru acest motiv. Adica pentru a tine sub observatie nivelul colesterolului in sange. Sa nu uit sa mentionez proteinele continute si vitaminele A, B12, D si E. Le-ati notat? Glumesc, trebuie doar sa le aveti in vedere pentru ca ele nu pleaca nicaieri.

Eu una tin cont de toate cele mentionate mai sus in momentele in care aleg sa consum un anumit peste. Dar mai tin cont si de alte aspecte care tin de modul de vanzare si preparare, precum:

  • magazinul de unde il achizitionez
  • modul de expunere
  • proaspat/congelat

Va vand si un pont, incercati sa-l luati de la companii care au experienta in domeniul pestelui si fructelor de mare. Eu incerc mereu sa il iau din magazine care au certificare pentru asa ceva. Ca vorbim aici de hipermarketuri sau magazine ultraspecializate, ideea e aceeasi.

Unul din aceste magazine care ofera calitate in primul rand este BistroMar, un restaurant in centrul Bucurestiului. Este situat in Piata Floreasca si este un loc open space. Acolo puteti sa va cumparati voi peste proaspat pe care sa il preparati acasa. Dar mai puteti si sa il savurati acolo preparat de maestrii locului. Ei se afla sub egida Alfredo Seafood. Aceasta este o marca foarte apreciata si cunoscuta la noi in tara pentru produsele pe care le realizeaza.

I-am calcat si noi pragul acum doua weekenduri, pentru ca ne doream un loc cald in care sa sarbatorim ceva. Mai precis, doi ani de la cununia civila. Nu ne-a inselat asteptarile, chiar ne-a suprins intr-un mod extraordinar de placut. Am ales o portie de somon la gratar cu mix de legume bio si sos de unt si o portie de tagliatelle cu creveti. Cine ma cunoaste stie ca eu sunt innebunita dupa fructele de mare, asa ca nu am ratat ocazia sa incerc aceste minunatii. Si le spun pe drept cuvant minunatii.

Fiind un restaurant open-space, bucataria este la vedere, astfel incat puteti vedea live tot ce se intampla acolo. Puteti asista fara griji la prepararea felului vostru de mancare si chiar interactiona cu bucatarii. Nu muncesc intr-un mediu stresant, asa cum poate vedeti pe la emisiunile culinare de pe la televizor. Totul este chill si asta se vede si in farfurie.

Am plecat de la masa gandindu-ma sa ne aducem acolo toti prietenii si rudele. Gustul placut al preparatelor ne-a incantat papilele gustative si parca mai voiam sa mai incercam ceva.

Vizionare placuta a pozelor!

Kisses & Hugs!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *