Dupa cum vedeti inca din titlu, astazi vreau sa va arat ce tip de cheesecake am gatit zilele trecute. Pe 21 mai a fost sarbatorit numele sotului, si cum nu aveam cum sa nu il rasfat, am zis sa ii pregatesc ceva foarte racoritor si dulce. Si ce poate fi mai rapid si mai racoritor, daca nu un Strawberry Cheesecake?
In aceasta izolare am invatat retete noi, dar am si refacut retetele mamei si bunicii mele. Bunica mea a fost o bucatareasa extraordinara. Din manutele ei ieseau cele mai bune mancaruri si deserturi ever. Nu exista ocazie sa nu ne rasfete pe fiecare dintre noi. Si noi nu suntem totusi un neam micut :D. Stia exact pentru cine ce sa gateasca si o facea intr-un fel rapid de nici nu clipeai. Se vedea experienta in ochii si in dexteritatea ei.
Mi-am dorit de cand eram micuta sa pot sa fac si eu la fel. Vedeam la mama aceeasi pasiune si ma intrebam daca eu voi putea vreodata sa le ajung, macar 30%. Anii au trecut si bunica nu a mai fost printre noi pentru a ne mai invata, sau a vedea progresul nostru. Mama in schimb a stiut sa imi sadeasca in suflet si in minte ideea urmatoare „Mama, trebuie sa gatesti cu inima…”. Si am facut-o.
De cand am venit la facultate, am inceput usor usor sa gatesc, de la ciorbe la fel si fel de fonfleuri (asa le zic eu). Cu aceasta pandemie am avut timp sa capat si mai multa experienta si sa imi imbogatesc retetarul. Cu toate astea, nu pot spune ca sunt o inventatoare in acest domeniu. Imi place sa recreez, sa interpretez si sa ofer credit persoanei care a avut din start ideea unui preparat. Astfel am ajuns sa urmaresc foarte des canalul de youtube al Jamilei , unde practic am gasit inspiratie in momentele in care efectiv nu mai stiam ce sa mai fac.
Va sfatuiesc si pe voi sa va cautati inspiratia in online, pe bloguri culinare, pe Youtube, pe Instagram, oriunde. Nu stiti de unde poate sa va loveasca :D. Ei bine, asa a luat nastere la noi in frigider si acest cheesecake cu capsuni pe care l-am mai mancat inainte, insa nu facut de mine. Pot sa va spun ca e delicios, fara sa ma laud prea mult. Insa ce imi place mie cel mai mult la el este ca se face foarte rapid. Ce ar dura ar fi practic timpul in care prajitura sta la frigider pentru a se inchega. In rest, totul este simplu. Reteta o gasiti si pe blogul Jamila Cuisine .
Mai jos va las cateva poze cu dulcegaria asta. Sper sa va placa si sa incercati si voi sa il faceti.
Kisses & Hugs